Special

Going on a labcrawl

On the last day of Copenhagen FinTech Week, we went on a labcrawl getting some vitamines for the brain.

Emotions on Halvandet

It was summer, it was hot - it was Copenhagen FinTech Week on Halvandet in Copenhagen.

Tema om fintech

Copenhagen Fintech Week danner baggrund for vores august tema om den danske fintech industri. Vi bringer naturligvis en reportage fra eventet, men er også på besøg hos Nets Innovation Hub samt Alm. Brand for at høre nærmere, hvad der sker inden for den danske fintech branche.

Denne udgave af vores magasinprogram er altså den korte version, hvor kun temaet er med. Husk i øvrigt at du kan læse en reportage fra Copenhagen FinTech Week liger her: https://www.techtv.dk/artikler/digital-okonomi-byder-pa-en-helt-ny-verdensorden.html

Rejsen ind i den digitale tidsalder

Alm. Brand er en af Danmarks ældste finansielle virksomheder med rødder tilbage til 1700 tallet. Hvordan transformerer sådan en virksomhed sig til den digitale tidsalder? Det fortæller Tue Krabbe Juelsbo om i dette interview.

Nets kigger ind i fremtiden

Nets' Innovation Hub arbejder løbende med at udvikle nye, intelligente betalingsløsninger, der også i fremtiden matcher brugernes behov og ønsker. Tag med på en spændende rejse ind i denne verden sammen med Jesper Kildegaard Poulsen fra Nets.

Ikea gør hjemmet smart

Oliver Fricke fra Ikea føre Tech TV's Lars Bennetzen ind i den spændende smart home verden. Vores hjem bliver stadig mere intelligent, og på den scene ønsker Ikea at spille en markant rolle.

Cisco er klar med ny udgave af Webex

Christian Raahave fra Cisco fortæller om nyhederne i den seneste version af WebEx.

Alt flytter op i skyen

Flere og flere virksomheder flytter både data og dataworkload op i skyen. Men her stopper udviklingen ikke - også sådan noget som anvendelsen af kunstig intelligens bliver cloudbaseret. Tag med til AWS Summit i Stockhom sammen med Amazon Web Services.

Dansk finansiering til mikroøkonomien

Hiveonline er et dansk firma, der henvender sig med finansieringsmuligheder til virksomheder i det mikroøkonomiske marked, især i Afrika, som normalt har svært ved at få kredit. Tech TV mødte direktør Sofie Blakstad på Copenhagen FinTech Week.

Åbenhed og samarbejde er vejen frem

Selv for de store og etablerede finanshuse er det afgørende at åbne op og få impulser udefra,. Det mener ihvert fald Lars Malmberg, der er Group Head of Commercial Excellence i Danske Bank. Tech TV mødte ham på Copenhagen FinTech Week.

Tro på dig selv - men tro ikke du kan alt selv

Jeppe Rindom er direktør i og stifter af Pleo. Vi mødte ham på Copenhagen FinTech Week, hvor han foralte om nogle af de faldgruber, der er ved at starte en fintech virksomhed op - men han kommer også med et par gode råd.

En juridisk livline til fintech virksomhederne

Opstartsvirksomheder har i høj trad det globale DNA aktiveret lige fra dag ét. Men især inden for fintech industrien er der en masse regulatoriske udfordringer. Disse hjælper advokatfirmaet DLA Piper Denmark virksomhederne med at håndtere.

Matchmaking på ejendomsmarkedet

Lånebaseret crowdfunding er der måske ikke så mange, der ar hørt om, men et nyt dansk firma har sat fokus på omådet. På Copenhagen FinTech Week fik Tech TV en snak med Jesper M. Johansen, der er direktør i Kameo og som tilbyder investering til ejendomsmarkedet.

Fokusskift i Danske Bank

Jon Schäffer er Group Head of Strategic Partnerships i Danske Bank. På Copenhagen FinTech Week fortalte han om, hvorledes banken har skiftet fokus fra de interne udviklingsressourcer til i langt højere grad at indgå partnerskaber med eksterne kompetencer. Kompetencer, som man ofte også investerer i. Samarbejde og sammenhold er nødvendigt i konkurrencen mod de helt store og globale techfin giganter.

SAP som digital fødselshjælper

SAP var en af hovedsponsorerne på årets Copenhagen FinnTech Week. Men hvorfor nu det. SAP er da kun ERP - eller hvad...? Digital Transformation Officer Jesper Schleimann forklarer her, hvorledes man via konceptet den intelligente organisation kan støtte virksomheder i deres digitale transformation.

De store og de små har meget til fælles

På Copenhagen FinTech Week mødte Tech TV Rune Mai, der er direktør i og stifter af opstartsvirksomheder inden for fintech, blandt andre Spiir, samt Henrik Bodskov, der er administrende direktør i IBM Danmark.

Men i en verden, hvor digitale teknologier for alvor ryster posen i den finansielle sektor, kan de ikke undvære hinanden. Alle kan lære noget af alle, og det er tvingende nødvendigt for overlevelse. Hør hvorfor...!

Store kinesiske forventninger til Danmark

På Copenhagen FinTech Week fik Tech TV en snak med Zhao Chen, Investorpreneur, investor og entrepreneur for blockchain startups, Ruidong Zhang, Professor and Founding director i Blockchain Labs ved Academy of Internet Finance på Zhejiang University, og Sunny Lu, Co-Founder & Chief Executive Officer i Vechain. Snakken går på forventningerne til det nye blockchain samarbejde, der er etableret mellem Danmark og Kina med Innovation Centre Denmark i Shanghai og Danish-Chinese Business Forum som facilitator.

Dansk blockchain samarbejde med Kina

På Copenhagen FinTech Week fik Tech TV en snak med Ran Zhao, der er Fintech Innovation Officer ved Innovation Centre Denmark i Shanghai, samt Hans Henrik Pontoppidan, der er generalsekretær i Danish-Chinese Business Forum.

Anledningen var et nyt blockchain samarbejde, der blev annonceret på konferencen. Det skal danne bindeled mellem dansk innovation og muligheden for at kunne teste scaleringsmulighederne af på et marked, der immervæk har et noget større potentiale end det danske.

Kina har således allerede sat turbo på udbredelsen af blockchain teknologi på en lang række områder, men ønsker også at gøre brug af dansk innovation.

Huawei - up front og whats next...?

John G. fra MereMobil er en af de førende eksperter på den mobile verden. Tech TV har talt med ham i forbindelse med Huawei sagen, der trækker kedelige spor over hele verdenen. Hør hans bud på, hvorfor, der er sket, hvad der er sket, og hvad, der kommer til at ske.

Digital diskretion bremser udviklingen

Per Eeg fra Devoteam fortæller her om, hvorfor det slet ikke går så stærkt, som vi tror med den digitale innovation i Danmark. I hvert fald ikke inden for den offentlige sektor. Selv om Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden, lider vi udpræget af forskrækkelse over at træde nogen over de digitale tæer. Og det bremser udviklingen. Tech TV mødte Per Eeg på årsmødet i DI Digital.

At bryde ind i en virksomhed

Tom Van de Wiel er såkaldt etisk hacker hos F-Secure. Lars Bennetzen fra Tech TV mødte ham på InfoSecurity i Øksnehallen, hvor han fortalte om sin "hemmelige" tilværelse, hvor det gælder om at afsløre virksomhedernes svagheder.

Et kig i krystalkuglen med Anne Skare Nielsen

Anne Skare Nielsen er fremtidsforsker, og modsat så mange andre bliver hun begejstret, når hun kigger i krystalkuglen og kigger ind i den digitale fremtid. Hør hendes bud på, hvorfor vi skal træde den digitale speederpedal helt i bund.

Dansk detailhandel i det digitale univers

Gregers Wedell-Wedellsborg, der er administrerende direktør i Matas, gav på årsmødet i Dansk Erhverv sit bud på, hvorledes dansk detailhandel skal klare sig i konkurrencen med de internationale giganter.

Danske virksomheder på det digitale verdenskort

På årsmødet i Dansk Erhverv kunne man blandt andre møde Eric Lagier, der er serieiværksætter og Managing Partner i ByFounders. Han styrede en debat med David Helgason, der er stifter af Unity Technologies og partner, Nordic Makers, Unity Technologies, samt Mikkel Hippe Brun, der er medstifter af og Senior Vice President i Tradeshift. Emnet var, hvorledes danske techvirksomheder klarer sig i den international konkurrence - og det skulle vise sig, at det faktisk går rigtig godt.

Keynote Allison Kirkby

Da Dansk Erhverv holdt årsmøde, stod administrerende direktør i TDC Group, Allison Kirkby for en meget interessant keynote, hvor hun blandt andet opfordrede til nytænkning i den politiske lovgivning, der reulerer samspillet mellem den digitale og den fysiske økonomi.

Interview med Adam Bergendahl

Adam Bergendahl er IT Manager, Head of If Tech Lab. Han fortæller her om, hvordan man kan samarbejde med insurtech firmaer, der kan tilbyde det store forsikringsselskab en digital blodtransfusion i søgen mod bedre kundeservice og ny forretning.

Interview med Esben S. Sørensen

Danske Penni er et digitalt insurtech firma, der blandt andet arbejder sammen med forsikringsbranchen. Salgschef Esben S. Sørensen forklarer her, hvad man kan tilbyde et stort forsikringsselskab som If.

Interview med Morten Thorsrud

Koncerndirektør Morten Thorsrud fra If - et af Nordens største forsikringsselskaber - har inviteret insurtech firmaer til speeddating i hovedsædet i Stockholm. Hvorfor? Hør hans forklaring her.

Interview med Martijn van Lom

Martijn van Lom fra Kaspersky Lab fortæller her om, hvordan man har opnået succes i Europa på trods af at firmaet og dets produkter er blevet bandlyst i USA af Donald Trump.

Interview med Per Sølvager

Firmaet UiPath har specialiseret sig i personlige softwarerobotter. Hør Per Sølvager fra firmaets danske kontor fortælle om, hvorfor og hvordan en personlig robot kan være med til at lette din arbejdsdag.

Interview med Julien Simon

Julien Simon fra Aamazon Web Services fortæller her om de grundlæggende teknologier i kunstig intelligens. Han forklarer forskellen på Machine Learning, Deep Learning og Artificial Intelligence - og kommer med gode råd til, hvorledes Danmark og danske virksomheder skal udnytte disse teknologier.

Interview med Matthias Schore

Internet of Things er en god teknologi, der kan hjælpe os på en lang række områder. Problemet er blot, at vi slet ikke udnytter teknologien optimalt. Tværtimod. Det fortæller Matthias Schore fra VMware om i dette interview.

Interview med Christina Boutrup

Christina Boutrup er journalist, forfatter og Kina ekspert. Se interviewet med hende, hvor hun fortæller om, hvor langt Kina er nået teknologisk - faktisk spå langt, at Vesten nu begyner at efterligne Kina...!

Video-conferencing-in-a-box

Polycom Studio er en video-conferencing-in-a-box enhed, der arbejder ud fra konceptet Bring Your Own Codec. Se interviewet med Ole Mygind fra Polycom i Danmark.

Exoskeletter til byggebranchen

Exoskeletter bliver mere og mere populære. Tech TV har prøvet et på egen krop. Tech TV har prøvet et sammen med HD Lab.

Leif Jensen om danske virksomheders IT-sikkerhed

Kunne vi bare få den digitale verdens svar på vejrmanden Voldborg. Det ville være med til at gøre det lettere at få virksomhederne til at indstille sig på, at man skal tage it-sikkerhed alvorligt. Lige som man skal det med vejret. Se hvad sikkerhedsekspert Leif Jensen mener med det.

Digitalt Topmøde - Lars Lykke Rasmussen

Da der var Digitalt Topmøde i koncerthuset i DR Byen bød statsminister Lars Lykke Rasmussen velkommen og præsenterede samtidig regeringens overordnede betragtninger for Danmarks digitale fremtid. Se det fulde indslag her.

Jim Hagemann Snabe om vores digitale fremtid

På Digitalt Topmøde i koncerthuset i DR Byen kom erhvervsmanden Jim Hagemann Snabe med en række gode råd til, hvordan vi bør - og måske frem for alt også, hvordan vi ikke bør tage moderne teknologi som kunstig intelligens til os. Se det fulde indslag her.

Interview med Eward Driehuis

Når vi snakker om Nation States indenfor it-sikkerhed, så tænker vi på fjendtlige stater. Men hvor slemt er problemet egentlig, hvem rammers og kan vi beskytte os? På CPX sikkerhedsmessen har Lars Bennetzen talt med Eward Driehuis.

Interview med Yaniv Balmas

Hvad er High Impact Malware, og hvordan truer det virksomhederne. Vi snakker med Yaniv Balmas fra Check Point om begrebet, hvad skal virksomheder passe på, og hvor High Impact Malware egentlig kommer fra. På sikkerhedsmessen CPX har Lars Bennetzen talt med Yaniv Balmas.

Interview med Eddie Doyle

Der er algoritmer i alt, også i sikkerhedsprodukter. Men hvad er algoritmer, og hvordan kan de hjælpe sikkerhedsprodukter med at forhindre it-kriminelle i at komme ind på dit netværk? På CPX sikkerhedsmessen talte Lars Bennetzen med Eddie Doyle.

Tech TV besøger TV 2's nye nyhedsstudie

TV 2 har taget et helt nyt nyhedsstudie i brug på Kvægtorvet i Odense. Tech TV har kigget ind for at få forklaringen på, hvordan man blandt andet benytter topmoderne computergrafik.

Ny model i Canons spejlløse R-system

Canon har lanceret en nyhed i deres spejlløse kamerasystem, nemlig EOS RP, der er en lillebror til EOS R, der blev lanceret i efteråret. Samtidig har Canon annonceret en hel stribe nye rød rings objektiver. Det kan kun betyde én ting - på et tidspunkt vil vi også se en storebror til EOS R. Tech TV taler med Martin Elnebo fra Canon Danmark, både om nyhederne og fremtidsudsigterne for den spejlløse kamerateknologi.

Den stabile danske kryptovaluta

Rune Christensen fra Maker Dao har skabt en valuta, der er stabil i forhold til dollaren. Hør hans tanker om kryptovaluta, og hvorledes denne teknologi sammen med blockchain vil få indflydelse på vores samfund.

Følg os på Facebook