Videokommunikation i en skotøjsæske

Begrebet Huddle Room er inspireret af den klynge, spillerne laver i amerikansk fodbold, når de stikker hovederne sammen for at diskutere taktik, og Polycom Studio er skræddersyet til de mindre møderum (Foto: Plantronics) Begrebet Huddle Room er inspireret af den klynge, spillerne laver i amerikansk fodbold, når de stikker hovederne sammen for at diskutere taktik, og Polycom Studio er skræddersyet til de mindre møderum (Foto: Plantronics)

 

Huddle Rooms er et ny begreb i virksomhedernes mødekultur. Målrettet mod dette nye segment, der er i kraftig vækst, har Plantronics nu lanceret Polycom Studio, der er er kompakt, men spækket med funktionalitet.

Huddle Rooms er et helt nyt begreb, mange virksomheder formentlig ikke kender betydningen af endnu. Ikke desto mindre er der tale om et begreb, som dækker over et produktsortiment i hastig vækst, nemlig løsninger til nem og enkel videokommunikation.  Nu kan man sige, at sådan noget som videoconferencing bestemt ikke er er nyt i erhvervslivet, men det nye er, at i en mobil verden hvor medarbejderne konstant er på farten samt en verden, hvor der konstant skal kommunikeres med kunder og samarbejdspartnere over hele kloden, er behovet i voksende. Desuden er det i dag et mantra, at videokommunikation skal kunne foregå, nemt, enkelt og standardiseret. Til gengæld er behovet for de skræddersyede rum med konferenceudstyr fra gulv til loft kraftigt faldende.

En af de aktører, der har gjort sig i det segment, er Polycom, der nu er opkøbt af Plantronics. Man har dog erkendt, at det ikke er her, man oplever den store vækst. Det gør man til gengæld i brugen af videokommunikation i de mindre møderum, hvor op til seks personer kan mødes for i fred og ro at holde et videomøde. Et såkaldt Huddle Room. Samtidig er det i dag mere relevant at kalde det for videokommunikation end egentlig videoconferencing, for en videokonference signalerer noget, der er kompliceret og noget, der skal bookes tid til, mens videokommunikation mere signalerer, at teknologien kan opfylde et behov nemt og enkelt stort set i samme sekund, det opstår.

Kæmpe markedspotentiale

Det er netop det, der er ideen med Polycom Studio, der blev lanceret på IBC messen i Amsterdam tidligere på året, og som nu er kommet til det danske marked. Ifølge analysebureauet Grand View Research vil markedet for Unified Communication udgøre næsten 150 milliarder dollars i 2024. Et svimlende tal, men Polycom estimerer selv, at ud af de ca. 50 millioner møderum i kategorien Hudle Room, der findes verden over, er kun 2 pct. forsynet med udstyr til videokommunikation. Det er præcis her, man ser berettigelsen for et produkt som Polycom Studio, der placerer sig lige i det sweetspot, som byder på en kombination af høj kvalitet i videokommunikationen og enkel tilgængelighed.

Polycom Studio fylder ikke meget på et bord eller på et beslag på væggen. Ikke desto mindre er nyheden spækket med teknologi samtidig med, at den er nem at bruge. Den byder på det, man kan kalde for BYOC - Bring Your Own Codec - hvilket dækker over, at mødelederen blot skal koble sin bærbare computer til enheden med et USB-kabel. Så er videomødet sådan set klar til at gå i gang, og der er support for såvel Windows- som Mac- computere. Kombinationen af Plantronics mangeårige erfaring inden for eksempelvis headset og Polycoms mangeårige erfaring inden for de tungere lyd- og videosystemer kommer tydeligt til udtryk i Polycom Studio.

Flere lydmæssige raffinementer

Som nævnt er der nemlig lagt vægt på at forene kvalitet og tilgængelighed i et produkt, som vi givet vil se flere varianter af i fremtiden med henblik på at løse virksomhedernes voksende kommunikationsbehov. I Polycom Studio finder man naturligvis et 4K kamera placeret centralt i enheden med 5x digital zoom samt ikke mindre end 4 mikrofoner på hver side, hvilket betyder, at enheden kan tracke såvel billede som lyd. Den kan altså såvel billed- som lydmæssigt automatisk zoome ind på den person, der taler, hvilket er en klar fordel med henblik på at få det optimale ud af et videomøde. I enhver form for videokommunikation er lyden ekstremt vigtigtig, og derfor er Polycom Studio udstyret med et par lydmæssige raffinementer.

For det første kan den via Noise Block eliminere anden lyd end tale således, at tastaturlyden fra en medarbejder, der f.eks. sidder og skriver på sin bærbare ikke transmitteres. Desuden har man lanceret teknologien Acoustic Fence, der eliminerer fremmed lyd i en vinkel på 90 grader. Snedigt og noget, der klart er med til at forbedre forståeligheden i det talte ord. Prisen på Polycom Studio ligger på lige knapt en halv snes tusinde kroner, men på trods af det attraktive prissegment placerer Plantronics produktet i enterprise segmentet. Dels fordi software gør det muligt at administrere alle enheder centralt, dels fordi det tydeligvis dækker et behov, der er er strategisk essentielt for rigtig mange virksomheder.

FAKTABOKS:

Polycom Studio kan anvendes sammen med Zoom, Microsoft Teams, Skype for Business, Google Meet, Cisco Webex eller Amazon Chime. Virksomhederne kan nemt administrere alle Polycom Studio enheder sammen med andre Polycom enheder gennem cloudløsningen Polycom Device Management Service for Enterprise eller lokalt med Polycom RealPresence Resource Manager. Polycom Studio er prissat til lige under 10.000 kr.

Følg os på Facebook