Huawei P30 Pro - verdens bedste kamera-smartphone

Huawei gør det igen - forbedrer et fantastisk produkt. Huawei P30 Pro står på skuldrene af sidste års fantastiske P20 Pro samt Mate 20 Pro og formår at gøre kameraet endnu bedre og mere avanceret. Der er ingen tvivl om, at i P30 Pro sidder det mest avancerede kamera, jeg nogensinde har set i en smartphone. Og denne test vil primært omhandle kameraet.

P30 Pro er udstyret med 4 Leica objektiver. En SuperZoom linse, et 40 megapixel Super Sensing kamera, et 20 megapixel ultra vidvinkelobjektiv og et Huawei ToF-kamera (Time of Flight), der bruges til at bedømme afstanden mellem kamera og objekter i søgeren.

Suveræn zoom

Zoomfunktionen er fantastisk. At kunne snappe billeder med 5x optisk zoom på en smartphone er imponerende. Jeg brugte i langt de fleste tilfælde ikke stativ, men billederne forblev skarpe og klare. Når jeg brugte 10x hybrid zoom måtte jeg dog have mobilen på stativ, hvis jeg ville opnå helt skarpe billeder.

50x var bare hysterisk. Primært er det jo det samme som at blæse et højtopløst billede op - der tilføres jo ikke flere informationer til billedet. Men alligevel formåede Huawei at gøre billeder taget med 50x bedre, end når jeg tog samme billede og så efterfølgende forsøgte at zoome ind på et område.

Bedste nattebilleder

Hvis du vil tage billeder om natten, får du ikke bedre kamera i en smartphone til jobbet end den du finder i P30 Pro. Og her kommer det sjove - du kan i høj grad droppe at bruge den indbyggede nattefunktion, hvor der tages en række billeder med forskellig blænde. For chippen er så lysfølsom at det ikke rigtig er nødvendigt.

AI der virker - næsten hver gang

Endelig er der såkaldt Master AI, der genkender motivet, du vil fotografere, og indstiller kameraet derefter. I langt de fleste tilfælde fungerer den funktion rigtig godt. Men jeg oplevede at når jeg ville tage billeder af min velskænkede øl, så insisterede mobilen på, at indstillingerne skulle være portræt. Hvorfor fandt jeg aldrig ud af.

Alt det andet

Der er meget mere ved en smartphone end blot kameraet. Men i dette tilfælde vil jeg springe det meste over, for det er klart kameraet, der er det mest spændende.

Jeg kan dog lige nævne, at du får et imponerende stort batteri på 4.200 mAh, og et meget slankt design.

Men det er så også her at jeg lige har et par anker. For det første er der kun ét kamera på fronten. Det gør at der kun er en ganske lille notch, men det betyder samtidig at du mister en del af sikkerheden ved ansigtsgenkendelse, for dybdesensoren med mere er væk.

Fingeraftryksscanneren ligger stadig i skærmen, men er flyttet lidt længere ned, og den virker markant bedre end på Mate 20, hvor det endte med at jeg måtte droppe at bruge den.

En fed kameramobil

Og så er der kameraet på bagsiden. Der er nu tre linser liggende under hinanden, og så er der den fjerde samt flash lige ved siden af. Samtidig er de hævet ret meget, og begge dele irriterer mig.

Men når alt det er sagt, så er det en fed kameramobil. Jeg er vild med kvaliteten af kameraet, og jeg har ikke set nogen mobil med et kamera i samme kvalitet.

 

Læs den fulde test på https://tech-test.dk

Følg os på Facebook